Στη Βουλή το θέμα του υπογείου πάρκινγκ στην Κυψέλη

«Εάν έχουν γίνει παρανομίες, να καταγγελθούν στα αρμόδια όργανα», λέει το ΥΠΕΣ
Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2009 12:19

Στη Βουλή ήρθε το θέμα της κατασκευής του υπογείου πάρκινγκ στην Κυψέλη, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Κύπρου, με επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ Εύας Μελά.

A- A A+

Στη Βουλή ήρθε το θέμα της κατασκευής του υπογείου πάρκινγκ στην Κυψέλη, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Κύπρου, με επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ Εύας Μελά.

«Για την κυβέρνηση και τα αποκεντρωμένα όργανά της τίθεται αποκλειστικά θέμα νομιμότητας και βεβαίως όχι σκοπιμότητας των πράξεων της δημοτικής αρχής του Δήμου Αθηναίων», σημείωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Αθ. Νάκος απαντώντας στην ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ.

Όπως επεσήμανε ο κ. Νάκος, εάν έχουν γίνει παρανομίες κατά τη διαδικασία, πρέπει να καταγγελθούν στα αρμόδια όργανα, που είναι η επιτροπή του άρθρου 152 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα και στην οποία προΐσταται τακτική δικαστικός ή στα τακτικά δικαστήρια, και όχι στο υπουργείο, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «σε μας, πράξη παράνομη, δεν έχει φτάσει».

Από την πλευρά της, η κ. Μελά τόνισε ότι το ΚΚΕ τάσσεται κατά της πολιτικής εμπορευματοποίησης των δημόσιων χώρων και υποστήριξε ότι το υπουργείο Εσωτερικών το αφορούν παράνομες πράξεις, όπως οι προπηλακισμοί διαμερισματικών συμβούλων, η μη τήρηση της άδειας ανέγερσης του γκαράζ, η μη απόδοση χρόνου για ενστάσεις, η παραβίαση της απόφασης της γενικής διεύθυνσης δασών και η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σε ρόλο προάσπισης επιχειρηματιών.

Εάν υπήρχε κάτι παράνομο θα είχε εκδηλωθεί, και σε τελευταία ανάλυση υπάρχουν δικαστήρια και εισαγγελικές αρχές, απάντησε ο κ. Νάκος. Εάν έγιναν προπηλακισμοί υπάρχουν επιφορτισμένα όργανα της Πολιτείας πρόσθεσε ο κ. Νάκος και σημείωσε:

«Εάν υπάρξει καταγγελία και καταδίκη, ξέρετε ότι ο Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας είναι αυστηρός».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή