Αλ. Αλαβάνος: Συνέχιση του αγώνα για δημόσια Ο.Α.

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2009 17:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει τον αγώνα για την ύπαρξη ενός εθνικού δημόσιου αερομεταφορέα εξέφρασε ο πρόεδρος της Κοινοβουελυτικής Ομάδας Αλέκος Αλαβάνος, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι «όσοι νομίζουν ότι θα κλείσουμε το φάκελο δημόσια Ολυμπιακή, κάνουν μεγάλο λάθος».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ανέλυσε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του εθνικού αερομεταφορέα και χαρακτήρισε γελοιογραφία τον τρόπο εκποίησης, όπως ανέφερε, της ΟΑ.

Δηλώσεις Α. Αλαβάνου για Ο.Α.

Δηλώσεις Α. Αλαβάνου για Ο.Α.

Πιο αναλυτικά, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρεί στην ιδιωτικοποίηση με βάση ένα χρέος το οποίο υπολογίζεται αυθαίρετα και είναι πολλαπλάσιο των κρατικών ενισχύσεων τις οποίες όλοι αποδέχονται να δίδονται σε μεγάλες χρεοκοπημένες Τράπεζες της ΕΕ.

Στρέφοντας τα βέλη του και κατά του ΠΑΣΟΚ, το κατέκρινε για σύμπλευση με τη ΝΔ στο θέμα.

«Έχουμε καλέσει το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούμε για την ανάδειξη ενός νέου δημόσιου σύγχρονου αερομεταφορέα, τη στήριξη του δημόσιου χαρακτήρα της ΟΑ και δυστυχώς βλέπουμε ότι αντί να παίξει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παίζει το ρόλο συμπολίτευσης. Αυτό τουλάχιστο το συμπέρασμα βγαίνει από τις επαφές που υπήρξαν ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το νέο επιχειρηματία ο οποίος διεκδικεί την ΟΑ. Εμείς απευθυνόμαστε στους φίλους, στα μέλη και στους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ να αναδείξουμε ένα κοινό μέτωπο για τη στήριξη της ΟΑ ως δημόσιας επιχείρησης» επεσήμανε.

Στη συνέχεια, ο κ.Αλαβάνος κατέθεσε 10 σημεία προτάσεων για μια νέα στρατηγική για την Ολυμπιακή Αεροπορία, ενώ έκανε λόγο για υπερβολικά χαμηλό τίμημα για την εξαγορά του πακέτου της ΟΑ από την «Marfin».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή