Προειδοποίηση Χίλαρι Κλίντον στη Β. Κορέα

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009 06:17
UPD:10:21
A- A A+

Προειδοποίηση στη Βόρεια Κορέα να μην προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες, απηύθυνε από τη Σεούλ η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον. Όπως είπε, οι σχέσεις της Πιονγιάνγκ με την Ουάσινγκτον δεν θα βελτιωθούν εάν συνεχιστεί η επιθετική συμπεριφορά σε βάρος της Νοτίου Κορέας.

Σε συνέντευξη Τύπου στη Σεούλ, η Χίλαρι Κλίντον κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να τιμήσει τις δεσμεύσεις της για τη διάλυση του πυρηνικού της προγράμματος, την κάλεσε να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών για τα πυρηνικά, ενώ χαρακτήρισε προκλητικές τις απειλές της Πιονγιάνγκ για νέες πυραυλικές δοκιμές.

«Τα επιτεύγματα της (Νότιας) Κορέας ως προς τη δημοκρατία και την ευημερία βρίσκονται σε αντίθεση με την τυραννία και τη φτώχεια στην άλλη πλευρά των συνόρων, στα βόρεια», παρατήρησε η κ. Κλίντον στη συνέντευξη που έδωσε μαζί με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό της, Γου Μιουνγκ-Χουάν.

«Η Βόρεια Κορέα δεν πρόκειται να έχει μία διαφορετική σχέση με τις ΗΠΑ εφόσον συνεχίσει την επιθετική συμπεριφορά και αρνείται το διάλογο με τη Δημοκρατία της Κορέας», πρόσθεσε η Χίλαρι Κλίντον.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή