Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία στη Σερβία

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009 15:05

A- A A+

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις σφοδρές χιονοπτώσεις και τον παγετό που πλήττουν μεγάλο τμήμα των Βαλκανίων προκαλώντας παράλληλα χάος στις μετακινήσεις και διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Στην ανατολική σερβική πόλη Ποζάρεβατς, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι πέθανε από το κρύο μέσα στο σπίτι του, ενώ ένας άνδρας έχασε τη ζωή του στην ορεινή περιοχή της Σιένιτσα στη νοτιοδυτική Σερβία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Η θερμοκρασία έπεσε στους 15 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Τμήματα του αυτοκινητοδρόμου που συνδέει το Βελιγράδι με τη Νις, στη νότια Σερβία, έχουν κλείσει ενώ απομακρυσμένα χωριά παραμένουν αποκλεισμένα για τρίτη μέρα στην κεντρική Σερβία. Οδοί που συνδέουν το Βελιγράδι με τα σύνορα της Ρουμανίας έχουν επίσης κλείσει, ανακοίνωσε η σερβική Ένωση Αυτοκινητιστών.

Στη Βουλγαρία, τουλάχιστον 156 πόλεις και χωριά στις βόρειες περιοχές της χώρας ήταν σήμερα το πρωί χωρίς ηλεκτρικό εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων που σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύκτας προκαλώντας το κλείσιμο ενός λιμανιού στη Μαύρη Θάλασσα και πολλών ορεινών διαβάσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, τα καλώδια ηλεκτροδότησης του βορείου δικτύου υπέστησαν ζημιές από τις χιονοπτώσεις με αποτέλεσμα τις διακοπές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή