Βουλγαρία: Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009 18:57
A- A A+

Eκκληση στους πολίτες να μην ταξιδεύουν οδικώς, χωρίς σοβαρό λόγο, και αν το κάνουν, οπωσδήποτε να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, απευθύνουν οι αρμόδιες βουλγαρικές αρχές.

Σε πολλά σημεία της βόρειας και κεντρικής Βουλγαρίας έχει δημιουργηθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των συνεχών χιονοπτώσεων και των ισχυρών ανέμων σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Πολλοί δρόμοι στο βόρειο τμήμα της χώρας είναι αποκλεισμένοι ή σχεδόν αδιάβατοι. Το ύψος του χιονιού φτάνει μέχρι τα 60 εκατοστά, ενώ η χιονοθύελλα κάνει από δύσκολο έως αδύνατο το έργο των εκχιονιστικών μηχανημάτων.

Συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας καταβάλλουν συνεχή προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό ΙΧ, λεωφορείων και φορτηγών από τον "κλοιό" της βαρυχειμωνιάς. Χωρίς ρεύμα παραμένουν τουλάχιστον 156 χωριά στη βόρεια Βουλγαρία.

Οι μαθητές 38 σχολείων απόλαυσαν σήμερα τις απροσδόκητες διακοπές τους, μιας και τα σχολικά λεωφορεία δεν μπόρεσαν να τους μεταφέρουν στα σχολεία.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων παραμένει κλειστό από χθες βράδυ το λιμάνι της Βάρνας, όπως ανακοίνωσαν οι λιμενικές αρχές.

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στις οδικές διαβάσεις στον Αίμο, όπου τα συνεργεία καθαρίζουν την κεντρική δίοδο Πέτροχαν. Με δυσκολίες γίνεται η κυκλοφορία στη Σόφια και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Αλλά ούτε οι πεζοπόροι μπορούν να περπατάνε αμέριμνοι στην κατάλευκη πρωτεύουσα. Περισσότεροι από 130 κάτοικοι της Σόφιας αναζήτησαν σήμερα πρώτες βοήθειες για κατάγματα και άλλα τραύματα.

AΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή