Συνάντηση Ντ. Μπακογιάννη με Χίλαρι Κλίντον την Τετάρτη

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009 11:49
A- A A+

Στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταβαίνει σήμερα η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη. Κατά την παραμονή της στην Ουάσιγκτον, η κ. Μπακογιάννη θα μιλήσει τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Brookings, με θέμα «Συλλογική Ασφάλεια στον 21ο αιώνα–Χτίζοντας νέες γέφυρες».

Την Τρίτη 24 του μηνός η υπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής του Κογκρέσου για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Επιτροπή Ελσίνκι) και με τον Πρόεδρο και τα μέλη των Επιτροπών Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων. Επίσης, θα συναντηθεί με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, Στρατηγό κ. James Jones.

Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30 (τοπική), η Υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με την Αμερικανίδα ομόλογό της, Χίλαρι Κλίντον. Θα συζητηθούν αφενός θέματα του ΟΑΣΕ και διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, όπως η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τον Καύκασο και οι σχέσεις Ευρώπης–Ηνωμένων Πολιτειών, και αφετέρου ζητήματα ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως η κατάσταση στα Βαλκάνια, οι σχέσεις με την Τουρκία και το Κυπριακό.

Θα ακολουθήσουν γεύμα εργασίας που παραθέτει, προς τιμήν της Υπουργού των Εξωτερικών, ο Υφυπουργός, αρμόδιος για Πολιτικές Υποθέσεις, κ. William Burns, καθώς και συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, κ. James Steinberg.

Στη Νέα Υόρκη, την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, η Υπουργός Εξωτερικών, κα Ντόρα Μπακογιάννη, θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με θέμα τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας του ΟΑΣΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή