Σε Δυτική Όχθη και Ισραήλ στις αρχές Μαρτίου η Χίλαρι Κλίντον

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2009 12:15
UPD:13:02

Η Χίλαρι Κλίντον θα επισκεφθεί το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη αμέσως μετά τη διεθνή διάσκεψη των δωρητών για τη Γάζα στις 2 Μαρτίου στην Αίγυπτο.

A- A A+

Την πρώτη της επίσημη επίσκεψη στη Δυτική Όχθη και το Ισραήλ θα πραγματοποιήσει στις 3 και 4 Μαρτίου η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με ανώτερο Παλαιστίνιο αξιωματούχο.

Η Χίλαρι Κλίντον θα επισκεφθεί το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη αμέσως μετά τη διεθνή διάσκεψη των δωρητών για τη Γάζα στις 2 Μαρτίου στην Αίγυπτο, διευκρίνισε σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής της παλαιστινιακής διαπραγματευτικής ομάδας Σάεμπ Ερεκάτ.

Θα έχει προηγηθεί η επίσκεψη του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ στην περιοχή Τζορτζ Μίτσελ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα στις 27 Φεβρουαρίου.

«Οι συνομιλίες μας με τον Μίτσελ και την Κλίντον θα είναι επικεντρωμένες στο πρόγραμμα της επόμενης ισραηλινής κυβέρνησης και στο αν έχει την πρόθεση να σεβασθεί τις προηγούμενες συμφωνίες που βασίζονται στην αρχή των δύο κρατών και τον τερματισμό του εποικισμού», των παλαιστινιακών εδαφών, δήλωσε ο Σάεμπ Ερεκάτ και επεσήμανε:

«Ο πρόεδρος Αμπάς θα γνωστοποιήσει στην αμερικανική κυβέρνηση ότι εάν η ισραηλινή κυβέρνηση δεν λάβει υπ' όψιν αυτές τις αρχές, δεν θα θεωρηθεί εταίρος στην ειρηνευτική διαδικασία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή