Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009 05:10
UPD:05:32
A- A A+

Γενικά βελτιωμένος καιρός με λίγα ασθενή φαινόμενα κατά τόπους και παγετό στα ηπειρωτικά τοπικά στα βόρεια ισχυρό, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αρχικά αίθριος καιρός. Γρήγορα όμως από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -4 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στη Δυτική Πελοπόννησος και τα νησιά του Ιονίου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Τη νύχτα τα φαινόμενα στα νοτιοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, ενώ θα χιονίσει στα ορεινά της Πελοποννήσου. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Σταδιακή ενίσχυση μετά το απόγευμα στο Ιόνιο. Θερμοκρασία: Από -5 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Σε Ανατολική Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησο πρόσκαιρες ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στη Νότια Πελοπόννησο ανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά της Κρήτη χιονοπτώσεις. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και στη Δυτική Κρήτη θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις. Το πρωΐ στα νότια πρόσκαιρες βροχές και πιθανές καταιγίδες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωΐ στα νότια μέχρι 6 Μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωΐ στα νότια μέχρι 6 Μποφόρ.

Αττική

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Ασθενείς βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Αρχικά αίθριος καιρός βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα γύρω ορεινά. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από -3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές νεφώσεις στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά, προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Καταιγίδες στο Νότιο Ιόνιο, τη Νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα στα νότια θα είναι κατά τόπους ισχυρά, αλλά στις βορειότερες περιοχές θα είναι ασθενή και τοπική χαρακτήρα. Βελτίωση από το μεσημέρι από τα δυτικά. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός στα ηπειρωτικά.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή