Ο Λευκός Οίκος για την επιστολή της Χαμάς στον πρόεδρο Ομπάμα

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009 06:38
UPD:10:01
A- A A+

Στα χέρια Αμερικανών διπλωματών στην Ιερουσαλήμ βρίσκεται ακόμα η επιστολή που φέρεται να απηύθυνε ένας αξιωματούχος της Χαμάς στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και δεν έχει σταλεί στην Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Το γράμμα αυτό παραδόθηκε στον Αμερικανό γερουσιαστή Τζον Κέρι κατά την επίσκεψή του στη Γάζα από έναν αξιωματούχο του ΟΗΕ που δεν του διευκρίνισε ότι επρόκειτο για επιστολή της Χαμάς, σύμφωνα με το γραφείο του Κέρι.

Στη συνέχεια η επιστολή, που σύμφωνα με την εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς έχει γραφεί από τον Αχμεντ Γιούσεφ, υφυπουργό Εξωτερικών της Χαμάς, δόθηκε στο προξενείο των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα.

«Από όσο γνωρίζω η επιστολή (...) βρίσκεται στο προξενείο της Ιερουσαλήμ. Είναι η μοναδική νέα πληροφορία που έχω για το θέμα», είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς, αρνούμενος να διευκρινίσει εάν ο Ομπάμα, που θεωρεί τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση, θα διαβάσει το γράμμα εφόσον φτάσει στο γραφείο του.

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε την Παρασκευή ότι το αμερικανικό προξενείο θα εξέταζε το περιεχόμενο της επιστολής.

Ο εκπρόσωπος της UNRWA, Κρις Γκάνες, αποκάλυψε την ύπαρξη αυτής της επιστολής λέγοντας: «νομίζουμε ότι είναι της Χαμάς». Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της ισλαμικής οργάνωσης από τη Γάζα διέψευσε ότι η Χαμάς παρέδωσε «οποιαδήποτε επιστολή στον Τζον Κέρι».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή