Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009 05:13
UPD:05:32
A- A A+

Στα νότια κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, βορειοανατολικούς ανέμους στο Αιγαίο, τοπικά 8 Μποφόρ και παγετό το πρωΐ στα ηπειρωτικά κατά τόπους στα βόρεια ισχυρός, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθεί χιονόνερο ή χιόνι κυρίως στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι ασθενή και τοπικού χαρακτήρα. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Γενικά αίθριος καιρός και μόνο πρόσκαιρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Πιθανότητα καταιγίδων τις πρωϊνές ώρες στα νότια. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά και νότια 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα στην Κρήτη κατά τόπους θα είναι έντονα αλλά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία βόρειοι 7 τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στα νότια κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 6 στα βόρεια 7 και τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά βαθμιαία 7 και τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα γύρω ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, με τοπικές βροχές στα νότια, χιονόνερο στα βόρεια, στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες, προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις, αλλά στα δυτικά και βόρεια θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 5 με 6 Μποφόρ, στα ανατολικά ηπειρωτικά 6 με 7, στο Αιγαίο 8 και πιθανόν 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός στα ηπειρωτικά ο οποίος στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή