Επαφές της Ντ. Μπακογιάννη στο Κογκρέσο

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009 05:47
A- A A+

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και οι σχέσεις με τη Ρωσία κυριάρχησαν στις συναντήσεις της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη με τις επιτροπές Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και της Βουλής. Εξετάσθηκαν επίσης οι εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι προοπτικές λύσης του Κυπριακού και ο ρόλος της Τουρκίας στη διαδικασία που εξελίσσεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, αλλά και το θέμα του ονόματος της πΓΔΜ.

Στη συνάντηση της Ελληνίδας υπουργού Εξωτερικών με την επιτροπή του Κογκρέσου που ασχολείται με τον ΟΑΣΕ, εξετάσθηκε ιδιαίτερα ο ρόλος της ελληνικής προεδρίας του διεθνούς οργανισμού και η ανανέωση της εντολής της αποστολής του ΟΑΣΕ στη Γεωργία.

Από την πλευρά της η κα Μπακογιάννη έθεσε στους συνομιλητές της την ανάγκη κατάργησης το συντομότερο δυνατό της θεώρησης των διαβατηρίων των Ελλήνων πολιτών που επιθυμούν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ και την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα Visa Waiver.

Αργά το βράδυ η κα Μπακογιάννη επρόκειτο να συναντηθεί με την πρόεδρο της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, και στη συνέχεια να παραβρεθεί στην ομιλία του προέδρου Ομπάμα ενώπιον κοινής συνεδρίασης της Γερουσίας και της Βουλής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή