Βουλγαρία: Προτεραιότητα η πάταξη της διαφθοράς

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009 08:08
A- A A+

Η πάταξη της διαφθοράς έχει ενταχθεί στις άμεσες προτεραιότητες της βουλγαρικής κυβέρνησης, ενώ προς την κατεύθυνση αυτή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή υπουργών, της ηγεσίας της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών, αλλά και εκπροσώπων του ευρωπαϊκού γραφείου για την καταπολέμηση της διαφθοράς (OLAF).

Στη σύσκεψη δεν εξετάστηκαν ειδικές υποθέσεις διαφθοράς που έχουν εντοπιστεί στη Βουλγαρία, αλλά έγινε ανάλυση του πλαισίου μέτρων που υιοθετεί ο κρατικός μηχανισμός προκειμένου να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις προκλήσεις της διαφθοράς, κατά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η Βουλγαρία έχει βρεθεί στο επίκεντρο άσκησης σοβαρής κριτικής από την Ε.Ε., για υποθέσεις κακοδιαχείρισης στη διάθεση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, ενώ στην αναφερόμενη σύσκεψη συμμετείχε η αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης, Μεγκλένα Πλουγκτσίεβα, η οποία είναι υπεύθυνη για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Από την άλλη μεριά, ο εκπρόσωπος του OLAF, Αλεσάντρο Μπατίσε τόνισε ότι η διαφθορά δεν είναι μόνο πρόβλημα της δικαιοσύνης, αλλά έχει λάβει διαστάσεις κοινωνικού προβλήματος, το οποίο απαιτεί συλλογική αντιμετώπιση.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή