Μπανγκλαντές: Πυρά στο κέντρο της πρωτεύουσας

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009 08:10
A- A A+

Πυρά ακούστηκαν το πρωί της Τετάρτης στο αρχηγείο της παραστρατιωτικής οργάνωσης Τουφέκια του Μπανγκλαντές (Bangladesh Rifles, BDR) στην Ντάκα, είπαν κάτοικοι της περιοχής και πηγές της υπηρεσίας ασφαλείας αυτής. Σύμφωνα με πηγές που θέλησαν να μην μιλήσουν επίσημα, πιστεύεται ότι υπάρχουν απώλειες.

«Τα πυρά ξέσπασαν στο αρχηγείο των BDR στην περιοχή Πιλχάνα, αργά σήμερα το πρωί... ακούστηκαν εκατοντάδες πυροβολισμοί από περιοχές που βρίσκονται κοντά», δήλωσε κάτοικος της περιοχής τηλεφωνικά.

Ο εκπρόσωπος των BDR Σατζάντ Χάιντερ δήλωσε πως «οι ταραχές συνεχίζονται, αλλά δεν έχω λεπτομέρειες μέχρι στιγμής».

Κατά τις πηγές τα πυρά ξέσπασαν την ώρα που οι στρατιώτες πραγματοποιούσαν συγκέντρωση. Δεν είναι γνωστός ο λόγος που ξέσπασαν ταραχές.

Η κίνηση έχει παραλύσει στην πρωτεύουσα και έχει επικρατήσει πανικός αφότου εγχώρια τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν τις πληροφορίες περί ανταλλαγής πυρών.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ETV έκανε λόγο για «πολλούς τραυματίες».

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας διαβεβαίωσαν ότι οι ταραχές δε σχετίζονται με απόπειρα πραξικοπήματος από τις ένοπλες δυνάμεις. Στο Μπανγκλαντές - πρώην Ανατολικό Πακιστάν - έχουν σημειωθεί αρκετά στρατιωτικά πραξικοπήματα και αντιπραξικοπήματα μετά την ανεξαρτητοποίηση της χώρας το 1971.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή