Αλ. Παπαρήγα: Πολιτικές ευθύνες για την απόδραση

Επικρίσεις για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης
Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009 13:49
UPD:13:50

«Οι άνθρωποι της δικαιοσύνης κινούνται μέσα σε νόμους που σε ένα μεγάλο μέρος δικαιώνουν τους λίγους και είναι σε βάρος των πολλών», παρατήρησε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

A- A A+

«Οι άνθρωποι της δικαιοσύνης κινούνται μέσα σε νόμους που σε ένα μεγάλο μέρος δικαιώνουν τους λίγους και είναι σε βάρος των πολλών», παρατήρησε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κληθείσα να σχολιάσει τη λειτουργία της Δικαιοσύνης με αφορμή τη δίκη των πέντε κατηγορουμένων για την απόδραση Παλαιοκώστα-Ριζάι.

«Εμείς πάντα λέγαμε ότι η δικαιοσύνη, οι άνθρωποι της δικαιοσύνης κινούνται μέσα σε νόμους που σε ένα μεγάλο μέρος δικαιώνουν τους λίγους και είναι σε βάρος των πολλών. Τώρα για τη συγκεκριμένη υπόθεση πρέπει να πω ότι βεβαίως υπάρχει μια βιασύνη και κυρίως η δημιουργία εντυπώσεων ότι το μαχαίρι πάει στο κόκκαλο. Ακόμα και αν οι άνθρωποι έχουν ευθύνη, που δεν μπορώ να το πω πριν τελειώσει η δίκη, το κόκκαλο δεν βρίσκεται σε αυτούς», δήλωσε η γ.γ. του ΚΚΕ.

A. Παπαρήγα: Yπάρχουν πολιτικές ευθύνες για την κακή κατάσταση του σωφρονιστικού σύστηματος

A. Παπαρήγα: Yπάρχουν πολιτικές ευθύνες για την κακή κατάσταση του σωφρονιστικού σύστηματος

Για την απόδραση Παλαιοκώστα η κ. Παπαρήγα εκτίμησε πως «υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για όλη την κακή κατάσταση που βρίσκεται το σωφρονιστικό σύστημα και στα πλαίσια αυτά οπωσδήποτε υπάρχουν ευθύνες για την απόδραση των δύο αυτών κυρίων». «Πολιτικές ευθύνες -συμπλήρωσε- υπάρχουν και στην περίπτωση που δεν είναι αναμεμιγμένοι κάποιοι υπάλληλοι και στην περίπτωση που είναι».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή