Καταγγελία για αυξήσεις έως 30% στα δίδακτρα των κέντρων ξένων γλωσσών

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009 14:06
UPD:14:08
A- A A+

Την παρέμβαση του Υπουργείου Ανάπτυξης για την τιμολογιακή πολιτική των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων ξένων γλωσσών, ζήτησε το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδος, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχο.

Η Ομοσπονδία κατήγγειλε πως τα κέντρα ξένων γλωσσών λειτουργούν ασύδοτα, έχοντας αυξήσει τα δίδακτρα έως και 30% από το Σεπτέμβριο, ενώ την ίδια ώρα προχωρούν σε μειώσεις στους μισθούς των καθηγητών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της Ομοσπονδίας, ο υφυπουργός άκουσε τα αιτήματα του κλάδου και δήλωσε ότι θα υπάρξει ρύθμιση από το υπουργείο για τις αυξήσεις στα τιμολόγια, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Ο υφυπουργός ζήτησε, επίσης, να υπάρξει νέα συνάντηση σε 15 μέρες, όπου θα κατατεθούν αιτιολογημένες οι θέσεις της ομοσπονδίας, και στο μεταξύ θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των ενώσεων ιδιοκτητών για να ακούσει τη δική τους επιχειρηματολογία.

Ερωτηθείς για το αν έχουν γίνει αυξήσεις στα δίδακτρα ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων μέχρι και 20%, ο κ. Βλάχος δήλωσε ότι αυτό το διάστημα γίνεται ο ετήσιος έλεγχος και μέχρι το τέλος Μαρτίου θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματά του. Ξεκαθάρισε, δε, ότι όπου εντοπιστούν προβλήματα με την τιμολογιακή πολιτική των εκπαιδευτηρίων θα εφαρμοστεί ο νόμος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή