Γ. Κουμουτσάκος: Σημαντική η συνάντηση με τη Χ. Κλίντον

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009 19:03
A- A A+

Σημαντική χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος τη συνάντηση που έχει αυτήν την ώρα στην Ουάσινγκτον η κ. Ντόρα Μπακογιάννη με την επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Χίλαρι Κλίντον.

Σε δήλωσή του στο δορυφορικό κανάλι της ΝΕΤ σημείωσε πως πρόκειται για σημαντική επίσκεψη που γίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας αμερικανικής διοίκησης. Ανέφερε ακόμη πως δίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα την ευκαιρία και τη δυνατότητα στην Ελλάδα να παρουσιάσει θέσεις, απόψεις, προβληματισμούς, αλλά και προτάσεις για μια σειρά θεμάτων.

Αναφερόμενος στην επιδίωξη από ελληνικής πλευράς να καταργηθεί η βίζα, εξέφρασε την προσδοκία ότι θα δοθεί οριστική λύση εντός του έτους.

«Η κατάργησή της για τους Έλληνες πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι απαραίτητη. Είναι απαραίτητη για λόγους ουσίας, αλλά και για λόγους σημειολογίας. Η ένταξη της Ελλάδας στο αμερικανικό πρόγραμμα κατάργησης της visa είναι επιβεβλημένη.Θα προσέθετα ότι είναι και δίκαιη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή