ΠΑΣΟΚ: Η χώρα χρειάζεται πραγματική αλλαγή, όχι μεταμφιέσεις

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009 20:10
A- A A+

Εντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για τις συστάσεις που απηύθυνε ο πρωθυπουργός στους υπουργούς κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου διατύπωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Κώστα Καραμανλή πως «από τη μια χρειάζεται αύξηση των δημοσίων δαπανών για αναπτυξιακές και κοινωνικές ανάγκες και από την άλλη χρειάζεται η συγκράτησή τους» ρώτησε: «Πού είναι η αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, που τόσο χρειάζεται ο τόπος; Δεν αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό, δεν αποτυπώνονται στην πολιτική της κυβέρνησης».

Σε ό,τι αφορά τις δράσεις για την περιστολή των δημοσίων δαπανών, ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για μια σειρά από μέτρα, «τα οποία έχουμε ξανακούσει». «Επαναλαμβάνω τα ερωτήματα που είχα θέσει την πρώτη φορά, όταν μας είπε τα ίδια ακριβώς πράγματα: Πέντε χρόνια τώρα, γιατί δεν έκαναν αυτές τις μειώσεις δαπανών; Πώς θα τα κάνουν τώρα; Με τους ίδιους ανθρώπους, που απέτυχαν στο παρελθόν;» συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας επανέλαβε πως η χώρα χρειάζεται πραγματική αλλαγή. «Δεν χρειάζεται μεταμφίεση ενόψει και της Απόκρεω, που έχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο. Πραγματική αλλαγή χρειάζεται η χώρα, όχι μεταμφιέσεις».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή