Μπανγκλαντές: 50 νεκροί σε συγκρούσεις

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009 06:10
A- A A+

Περίπου 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών μεταξύ ανδρών παραστρατιωτικών ομάδων στο Μπανγκλαντές, όπου ξέσπασε ανταρσία, με αφορμή διαμάχη για τις πληρωμές τους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός δικαιοσύνης.

Οι στρατιώτες που στασίασαν έχουν αρχίσει πλέον να καταθέτουν τα όπλα τους, αφού αποδέχτηκαν την πρόταση της κυβέρνησης για την χορήγηση αμνηστείας. Ωστόσο το επεισόδιο αυτό αποδεικνύει τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Χασίνα.

Ο σεϊχης Χασίνα κέρδισε τις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου, από τις οποίες η χώρα της νότιας Ασίας επέστρεψε στη δημοκρατία μετά από σχεδόν δύο χρόνια υπό τον έλεγχο των στρατιωτικών.

«Σχεδόν 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα σποραδικά πυρά», δήλωσε ο Κουαμρούλ Ισλάμ, υπουργός δικαιοσύνης και κοινοβουλευτικών θεμάτων.

Από άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους έγινε γνωστό ότι 50 γυναίκες και παιδιά που είχαν παγιδευτεί εξαιτίας της ανταλλαγής πυρών, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από το στρατόπεδο όπου εκδηλώθηκε η ανταρσία, όταν συμφωνήθηκε η κατάθεση των όπλων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή