Μαρόκο: Ανάκληση του πρεσβευτή στο Ιράν

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009 06:20
A- A A+

Την ανάκληση του πρεσβευτή της χώρας στο Ιράν ανακάλεσε το Μαρόκο για μία εβδομάδα, μετέδωσε χθες το ειδησεογραφικό πρακτορείο MAP, μετά την δήλωση Ιρανού αξιωματούχου με την οποία αμφισβήτησε την ανεξαρτησία του Μπαχρέιν, γεγονός που προκάλεσε κατακραυγή από σουνιτικά κράτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν ΜΜΕ, ο ¶λι ¶κμπαρ Νατέκ Νουρί, σύμβουλος του ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ ¶λι Χαμενεΐ, είπε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι το έδαφος του Μπαχρέιν ανήκει στο Ιράν.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μπαχρέιν, Τάιμπ Φάσι Φίχρι, κάλεσε τον πρεσβευτή του Ιράν Βαχίντ Αχμάντι, στον οποίο εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της κυβέρνησής του.

«Ο Φίχρι εξέφρασε την έντονη καταδίκη της ακατάλληλης γλώσσας που χρησιμοποιήθηκε σε ανακοινωθέν που μετέδωσε το Ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA», ανέφερε το MAP, επικαλούμενο το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Φίχρι είπε στον Αχμάντι ότι τον «κατέπληξε» το γεγονός ότι το Ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον επιτετραμμένο του βασιλείου στην Τεχεράνη για το θέμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή