Σερβία: Ενταλμα για τη σύλληψη 19 υπόπτων εγκλημάτων πολέμου

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009 11:38
A- A A+

Ενταλμα σύλληψης κατά 19 υπόπτων για εγκλήματα πολέμου στη Βοσνία, εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας, μεταξύ των οποίων και το μέλος της προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στη διάρκεια του πολέμου, Εγιούπ Γκάνιτς.

Οι ύποπτοι βαρύνονται για εγκλήματα πολέμου σε βάρος μελών του Γιουγκοσλαβικού Λαϊκού Στρατού που διαπράχθηκαν στο νοσοκομείο και στο στρατόπεδο του Σαράγεβο, καθώς και για την επίθεση στην οδό Ντοπροβόλιατσκα το 1992.

Τα μέλη του στρατού της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης κατηγορούνται ότι στη διάρκεια επίθεσης εναντίον στρατιωτικής φάλαγγας του Γιουγκοσλαβικού Λαϊκού Στρατού σκότωσαν αξιωματικούς, στρατιώτες και άμαχους πολίτες.

Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε με αίτημα του ανακριτή του ειδικού δικαστηρίου του Βελιγραδίου για τα εγκλήματα πολέμου, Μίλαν Ντίλπαριτς.

Η εκπρόσωπος του δικαστηρίου του Βελιγραδίου, Ίβαν Ράμιτς δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug ότι οι ύποπτοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για χρήση απαγορευμένων μέσων διεξαγωγής πολέμου και ότι ελήφθη απόφαση για τη φυλάκισή τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή