Κατηγορίες σε βάρος της Turkish Airlines για αμέλεια στη συντήρηση αεροσκαφών

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009 14:31

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν τη μύτη του αεροπλάνου να «βουτά» ξαφνικά λίγο πριν την πρόσκρουσή του στο έδαφος.

A- A A+

Για αμέλεια όσον αφορά τη συντήρηση των αεροσκαφών της κατηγορεί το Σωματείο Εργαζομένων Πολιτικής Αεροπορίας την Turkish Airlines, αεροσκάφος της οποίας συνετρίβη χθες στο διεθνές αεροδρόμιο του Αμστερνταμ Σκίπολ.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε σήμερα γνωστό, μία εβδομάδα πριν από το δυστύχημα με το Boeing 737-800 των Τουρκικών Αερογραμμών το Σωματείο είχε καταγγείλει τη διοίκηση της εταιρείας για ασυνέπεια στη συντήρηση των αεροσκαφών.

Στις 18 Φεβρουαρίου, το Σωματείο Τουρκικής Πολιτικής Αεροπορίας σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του, υπογράμμιζε ότι οι Τουρκικές Αερογραμμές «παραβλέπουν την πιο βασική παράμετρο της ασφάλειας των πτήσεων που είναι οι εργασίες συντήρησης των αεροσκαφών». «Η εταιρεία -σημείωνε- δεν αντιλαμβάνεται τις συνέπειες του να στερεί ανθρώπους από τις δουλειές τους και να προκαλεί μία καταστροφή».

REUTERS

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα διοικητικά στελέχη των Τουρκικών Γραμμών αμέσως μετά το χθεσινό δυστύχημα, δήλωσαν ότι το αεροσκάφος είχε υποβληθεί σε έλεγχο στις 22 Δεκεμβρίου και διαβεβαίωσαν ότι δεν είχαν αναφερθεί προβλήματα στο ιστορικό της συντήρησής του.

Το αεροσκάφος των Τουρκικών Αερογραμμών που εκτελούσε την πτήση 1951 Κωνσταντινούπολη - Αμστερνταμ, μετέφερε 134 άτομα -127 επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος, όταν συνετρίβη μερικές δεκάδες μέτρα πριν από το διάδρομο προσγείωσης. Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ τους οι δύο πιλότοι και ένας μαθητευόμενος πιλότος.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν τη μύτη του αεροπλάνου να «βουτά» ξαφνικά λίγο πριν την πρόσκρουσή του στο έδαφος.

Τούρκοι αξιωματούχοι απέκλεισαν τις καιρικές συνθήκες ως πιθανή αιτία για την τραγωδία και τόσο οι τουρκικές όσο και οι ολλανδικές αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα της διεθνούς έρευνας που διενεργείται.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή