Στην Αγκυρα τον επόμενο μήνα η Χίλαρι Κλίντον

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009 14:39

Η επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον στην Τουρκία τον προσεχή μήνα, κυριάρχησε στις επαφές που είχε χθες και σήμερα στην ¶γκυρα ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή Τζωρτζ Μίτσελ. Στη φωτογραφία με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

A- A A+

Η επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον στην Τουρκία τον προσεχή μήνα, κυριάρχησε στις επαφές που είχε χθες και σήμερα στην ¶γκυρα ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή Τζωρτζ Μίτσελ.

Μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ.Μίτσελ σημείωσε ότι η Τουρκία «μπορεί να παίξει μοναδικό ρόλο» στην περιοχή αφού διατηρεί σχέσεις με το Ισραήλ, εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξη της Ουάσινγκτον στην τουρκική ηγεσία και τις προσπάθειες για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Όπως μετέδωσε το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ανατολή», ο κ. Ερντογάν κατά τη συνάντηση υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να είναι ρεαλιστική μία λύση που θα παραμερίζει τη Χαμάς». Ο Τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε ότι μετά την εκλογική νίκη της Χαμάς, η Τουρκία έκανε προς την οργάνωση αυτή συστάσεις για συμβολή στην ειρηνευτική διαδικασία, εκτιμώντας πως «μετά τις συστάσεις αυτές, παρατηρήθηκαν θετικές εξελίξεις ως προς τη Χαμάς».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή