A. Αλαβάνος: Ο πρωθυπουργός να διεκδικήσει ενίσχυση των κρατών - μέλων από την Ε.Ε.

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009 14:49
UPD:15:29

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ακόμη πως πρέπει να δοθεί ένα τέλος με το Σύμφωνο Σταθερότητας.

A- A A+

Η Ελλάδα χρειάζεται έναν πρωθυπουργό, ο οποίος θα είναι παρών και όχι να δηλώνει απλώς την παρουσία του, παρατήρησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, αναφορικά με τη στάση που θα πρέπει να τηρήσει ο πρωθυπουργός στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε..

Όπως είπε, ο κ. Καραμανλής πρέπει να διεκδικήσει την ενίσχυση των κρατών - μελών από την Ε.Ε., κατά το πρότυπο της στήριξη που δόθηκε στις τράπεζες.

Α. Αλαβάνος: Τέλος με τον εκφοβισμό και τον εκβιασμό του Συμφώνου Σταθερότητας

Α. Αλαβάνος: Τέλος με τον εκφοβισμό και τον εκβιασμό του Συμφώνου Σταθερότητας

«Πρέπει -υπογράμμισε- να διεκδικήσει, με τον ίδιο τρόπο που η Ευρωπαϊκή Ένωση δέχθηκε τη στήριξη των χρεοκοπημένων τραπεζικών κολοσσών, οι οποίοι βούλιαζαν μέσα στην αμαρτία, να συμβάλλει στην ενίσχυση των χωρών μελών. Κυρίως στα θέματα του δανεισμού είτε μέσω ευρωομολόγων είτε μέσω Ειδικού Ταμείου, είτε με άλλες παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ώστε να σταματήσουν αυτά τα άγρια κερδοσκοπικά επιτόκια, που σήμερα επιβάλλονται απέναντι σε χώρες όπως η Ελλάδα, που έχει προβλήματα χρέους ή ελλειμμάτων».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ακόμη πως πρέπει να δοθεί ένα τέλος με το Σύμφωνο Σταθερότητας: «Τέλος με τον εκφοβισμό και τον εκβιασμό να μειωθούν οι κοινωνικές δαπάνες του δημοσίου, για να μην ξεπεράσουμε τα όρια του Συμφώνου Σταθερότητας -τα οποία δεν κατάφεραν τίποτα- για να μην φτάσουμε στη σημερινή κρίση η Ελλάδα και ολόκληρη η Ευρώπη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή