ΠΑΣΟΚ: Χωρίς ατζέντα ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009 20:10
A- A A+

Επιμένει στις επικρίσεις του κατά του πρωθυπουργού το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την επικείμενη σύνοδο της Ε.Ε., στην οποία υποστηρίζει πως πηγαίνει χωρίς ατζέντα.

Το ΠΑΣΟΚ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ κατέθεσε χθες συγκεκριμένες προτάσεις για θέματα που πρέπει να θέσει η κυβέρνηση και σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε χωρίς μεγάλη επιτυχία να απαντήσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ερώτημα είναι αν έχει ενημερωθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την ατζέντα του Συμβουλίου Κορυφής, καθώς σε αυτά τα ζητήματα τοποθετήθηκε το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, διερωτώμενος «γιατί σε όλα αυτά η κυβέρνηση δεν έχει καμία απολύτως θέση».

Σε ό,τι αφορά την αποστροφή του κ. Αντώναρου για τις δυσκολίες που εχει το ΠΑΣΟΚ με την λέξη «συναίνεση», ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι «συναίνεση δεν είναι να ζητάς από τα άλλα κόμματα να αποδεχθούν την δική σου πολιτική,που έχει αποδειχθεί αποτυχημένη, αλλά να αποδέχεσαι τις προτάσεις των πολιτικών σου αντιπάλων».

Αναφερόμενος στις αμοιβές των στελεχών του Δημοσίου, ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι στο δημόσιο «δεν υπάρχουν golden boys, αλλά blue boys» και ζήτησε να καταθέσει η κυβέρνηση πλήρη κατάλογο με τη μισθοδοσία όλων των ανώτατων στελεχών των δημοσίων επιχειρήσεων, καθώς και να πει κατά πόσο θα περικόψει τους μισθούς τους.

Μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο άσκησης ποινικών διώξεων «αν η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ διαπιστώσει ποινικά αδικήματα μετά την εξέταση της διαχείρισης και των αμοιβών των στελεχών φορέα-φορέα».

Σχολιάζοντας τα όσα επισημάνθηκαν κατά την επίσκεψη της Κοινοτικής Επιτρόπου Ντ. Χούμπνερ σημείωσε ότι από το ΕΣΠΑ 2007-2013 «δεν έχει δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ» και επέκρινε την κυβέρνηση γιατί «επιχαίρει που ορισμένα έργα θα χρηματοδοτηθούν 100% από την ΕΕ».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, τέλος, έκανε λόγο για δραματική κατάσταση σε ό,τι αφορά την χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κάλεσε την κυβέρνηση να «φροντίσει ώστε η ρευστότητα να περάσει στην πραγματική οικονομία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή