Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 05:09
UPD:05:27
A- A A+

Παγετό το πρωΐ στα βόρεια ηπειρωτικά και τοπικές βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά κυρίως από το απόγευμα, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από το απόγευμα βροχές ή χιονόνερο κατά τόπους και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από -5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από το απόγευμα βροχές ή χιονόνερο και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά από το βράδυ. Στις ανατολικότερες περιοχές της Στερεάς και την Εύβοια τα παραπάνω φαινόμενα είναι πιθανό να παρατηρηθούν και τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες τις πρωϊνές ώρες στα Δωδεκάνησα. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί 6 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που στα ανατολικά και βόρεια θα είναι τοπικά αυξημένες. Τοπικές βροχές ή χιονόνερο τη νύχτα. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή χιονόνερου και ασθενών χιονοπτώσεων στα γύρω ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα στα 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Γενικά αίθριο καιρό στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά, προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Στη Μακεδονία και τη Θράκη τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ και το απόγευμα στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή