Περιοδεία Χίλαρι Κλίντον σε Μ. Ανατολή και Ευρώπη

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 05:54
A- A A+

Περιοδεία στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη από την 1η μέχρι τις 7 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, Ρόμπερτ Γούντ.

Η κ. Κλίντον θα επισκεφθεί την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, τις Βρυξέλλες, τη Γενεύη και την ¶γκυρα. Στην Αίγυπτο θα συμμετάσχει στη σύνοδο των δωρητών για τη Λωρίδα της Γάζας που θα διεξαχθεί στις 2 Μαρτίου στο Σαρμ ελ-Σέιχ, ενώ θα έχει και διμερείς συνομιλίες με Αιγύπτιους αξιωματούχους. Κατόπιν θα μεταβεί στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη ενώ στις 5 Μαρτίου θα συμμετάσχει στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

«Η υπουργός θα συμμετάσχει επίσης σε μια σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ και όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελβετίας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Στη Γενεύη η κ. Κλίντον αναμένεται να έχει επαφές με το Ρώσο ομόλογό της, Σεργκέι Λαβρόφ με τον οποίο θα συζητήσει την πιθανότητα σύναψης μιας νέας συμφωνίας για την αποπυρηνικοποίηση και της καλύτερης συνεργασίας των δύο χωρών στο Αφγανιστάν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή