Βουλγαρία: Σε νέες κινητοποιήσεις οι γαλακτοπαραγωγοί

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 08:45
A- A A+

Νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζει η Ενωση Γαλακτοπαραγωγών της Βουλγαρίας από την 11η Μαρτίου. Οι γαλακτοπαραγωγοί θα προχωρούν σε αποκλεισμό του υπουργείου Γεωργίας κάθε Τετάρτη, μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, από την κυβέρνηση, επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Γαλακτοπαραγωγών, Αντριάν Τσακονσκί.

Ο κ. Τσακονσκί υποστηρίζει ότι κανένα από τα 16 αιτήματα που έθεσαν οι γαλακτοπαραγωγοί τον περασμένο χρόνο, δεν έχει ικανοποιηθεί. Από την άλλη μεριά, αναμένεται να γίνει νέα συνάντηση εκπροσώπων των γαλακτοπαραγωγών με τον υπουργό Γεωργίας, Βαλερί Τσβεντάνοφ, προκειμένου τα αιτήματα να τεθούν εκ νέου.

Στην κορυφή της ατζέντας των αιτημάτων που έχουν θέσει οι γαλακτοπαραγωγοί είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών λειτουργίας του συστήματος αναγνώρισης του ζωικού κεφαλαίου, προκειμένου να καταστεί δυνατή η χορήγηση επιδοτήσεων ανά ζώο, πριν το δεύτερο εξάμηνο του 2009. Οι γαλακτοπαραγωγοί ζητούν επιχορήγηση 300 λέβα για τα βοοειδή και 50 λέβα για τα αιγοπρόβατα.

Παράλληλα, οι κτηνοτρόφοι ζητούν από την κυβέρνηση να αποδεχτεί την ένωσή τους, ως τον κατάλληλο φορέα πιστοποίησης της ποιότητας του παραγόμενου γάλακτος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή