Μαυροβούνιο: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών, 25 συλλήψεις

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 11:33
A- A A+

Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών εξάρθρωσε η αστυνομία του Μαυροβουνίου σε συνεργασία με την αλβανική αστυνομία, συλλαμβάνοντας 25 άτομα, τα οποία μέσω του Μαυροβουνίου διοχέτευσαν τον τελευταίο χρόνο 2,5 τόνους μαριχουάνα από την Αλβανία, στην Κροατία, τη Σερβία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, με τελικό προορισμό της χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Τα 25 άτομα, τα οποία συνελήφθησαν στη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων στις πόλεις Ποντγκόριτσα, Νίκσιτς και Μπαρ του Μαυροβουνίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, είναι μέλη επτά οργανωμένων εγκληματικών ομάδων. Το προηγούμενο διάστημα είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι για λαθρεμπόριο και πώληση ναρκωτικών (σκουνκ) και άλλα άτομα, μέλη των συγκεκριμένων ομάδων.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και αρχηγοί των εγκληματικών ομάδων, κάποιοι από τους οποίους είναι αστυνομικοί υπάλληλοι.

Σύμφωνα με τα πορίσματα των ερευνών της αστυνομίας οι ύποπτοι από το τέλος του 2008 έως την αρχή του 2009 διακίνησαν περίπου 2,5 τόνους σκουνκ.

Η αστυνομία στη διάρκεια των ερευνών κατέσχεσε 35 κιλά μαριχουάνα, όπλα, εκρηκτικές ύλες, 11 αυτοκίνητα, τρία φορτηγά και 70.000 ευρώ.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν και αστυνομικοί από την Αλβανία, απ' όπου προέρχονταν τα ναρκωτικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή