Σερβία: Επιστρέφει ο πρώην πρόεδρος Μιλουτίνοβιτς

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 12:43
REUTERS

Ελεύθερος ο Μιλουτίνοβιτς

A- A A+

Επιστρέφει, σήμερα, στο Βελιγράδι ο πρώην πρόεδρος της Σερβίας, Μίλαν Μιλουτίνοβιτς, τον οποίο απήλλαξε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) από τις κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και παραβιάσεις των νόμων και των ηθών πολέμου, στις συγκρούσεις στο Κόσοβο, το 1999.

Ο Μίλαν Μιλουτίνοβιτς αναμένεται από το ¶μστερνταμ να έρθει στο Βελιγράδι με τακτική πτήση της Jat Airlines, δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων «Tanjug» ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Σερβίας για τη συνεργασία με το ICTY, Ρασίμ Λιάγιτς.

Το ICTY έκρινε ένοχους για τα εγκλήματα πολέμου στο Κόσοβο τους πέντε συγκατηγορούμενους του Μιλουτίνοβιτς, Σέρβους πολιτικούς στρατιωτικούς και αστυνομικούς αξιωματούχους.

Συγκεκριμένα καταδίκασε τον πρώην αντιπρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας, Νίκολα Σαΐνοβιτς, τον πρώην επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού, Νεμπόισα Πάβκοβιτς και τον στρατηγό, Σρέτεν Λούκιτς, σε 22ετή κάθειρξη.

Οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι, ο πρώην επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού, Ντράγκολιουμπ Οϊντάνιτς και ο στρατηγός, Βλάντιμιρ Λαζάρεβιτς, καταδικάστηκαν σε 15ετή κάθειρξη.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή