Συνεχίζεται η κόντρα εν όψει της Συνόδου Κορυφής

Αντώναρος: «Το ΠΑΣΟΚ να εγκαταλείψει το δρόμο του λαϊκισμού»
Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 14:26
UPD:17:21

O κ. Αντώναρος τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «καλό θα είναι να προσπαθήσει την ύστατη στιγμή να εγκαταλείψει το δρόμο του λαϊκισμού που προφανώς έχει επιλέξει να ακολουθήσει συστηματικά».

A- A A+

«Η Ελλάδα θα προασπίσει τα εθνικά της συμφέροντα δια του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή όπως κάνει υπεύθυνα όλες τις φορές που εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος εν όψει της επικείμενης έκτακτης Συνόδου Κορυφής, για την οποία μάλιστα έχει από χθες ενταθεί η πολιτική αντιπαράθεση.

Ο κ. Αντώναρος στράφηκε και σήμερα κατά του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «καλό θα είναι να προσπαθήσει την ύστατη στιγμή να εγκαταλείψει το δρόμο του λαϊκισμού που προφανώς έχει επιλέξει να ακολουθήσει συστηματικά».

ΠΑΣΟΚ: Ως θεατής, χωρίς σχέδιο, ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο

Πάντως ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τις επικρίσεις του κόμματος κατά του πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου υποστήριξε και πάλι πως ο κ. Κώστας Καραμανλής προσέρχεται στη σύνοδο χωρίς θέσεις και είναι απών από τη διαδικασία. Πρόσθεσε μάλιστα πως ίσως αυτό συμβαίνει «γιατί η Ελλάδα δεν έχει εθνικό σχέδιο ανάκαμψης».

«Γι’ αυτό το λόγο, φαίνεται ο πρωθυπουργός πηγαίνει εκεί ως θεατής, χωρίς σχέδιο, χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις. Ίσως με την προσφιλή του τακτική να μη θέσει πήχη, ώστε να μην περάσει από κάτω» πρόσθεσε.

ΚΚΕ: Tίποτα καλό για τους λαούς από τη Σύνοδο

Τη θέση πως τίποτα καλό για τους λαούς δεν μπορεί να προκύψει από την επικείμενη σύνοδο κορυφής και γενικότερα από την Ε.Ε. επαναλαμβάνει το ΚΚΕ καλώντας τον ελληνικό λαό να μην πιστέψει τίποτα από τα λεγόμενα της κυβέρνησης «και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου».

Προσθέτει ακόμη πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρωτοστάτησε και καθοδήγησε τα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα και συνέβαλε στην εμφάνιση της κρίσης. Υποστηρίζει μάλιστα πως στόχος της είναι να μεταφέρει τις συνέπειες της κρίσης στους λαούς.

ΣΥΝ: Ο πρωθυπουργός παρακολουθεί άφωνος τις εξελίξεις

«Η κυβέρνηση της χώρας μας και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός παρακολουθούν άφωνοι, ως τρίτοι ουδέτεροι παρατηρητές τις διαδικασίες που εξελίσσονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο ακόμα και τις συνόδους κορυφής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ εν όψει της έκτακτης συνόδου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες την Κυριακή.

ΛΑΟΣ: Πώς θα πείσει ο πρωθυπουργός ότι έχει σχέδιο;

«Ο Πρωθυπουργός πηγαίνει στη Σύνοδο Κορυφής για να πείσει τους εταίρους ότι η Ελλάδα έχει σχέδιο για την οικονομική κρίση. Εμείς αναρωτιόμαστε: Η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να πείσει τους Έλληνες πολίτες ότι διαθέτει σχέδιο, θα πείσει τους Ευρωπαίους;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλο. «Μάλλον τους θεωρεί αφελείς. Του επισημαίνουμε: δεν είναι» πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή