ΠΑΣΟΚ: Βατερλό της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 21:21
A- A A+

Δριμύτατη επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση η αρμόδια πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των ετήσιων στοιχείων για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2008.

Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για Βατερλό της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Καραμανλή, στην οποία μάλιστα καταλογίζει «απέλπιδα προσπάθεια να κρύψει την πλήρη δημοσιονομική κατάρρευση» δημοσιοποιώντας, όπως αναφέρει, «απόψε Παρασκευή βράδυ, αρχή του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας» τα σχετικά στοιχεία.

Πιο αναλυτικά, η κ. Κατσέλη αναφέρει:

«Το Βατερλό της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Καραμανλή για το 2008 συνοψίζεται στα εξής:

- Καθαρά έσοδα 4 δις ευρώ κάτω από τις αρχικές προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2008.

- Έλλειμμα 5,6 δις ευρώ πάνω από τις αρχικές προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2008.

- Χρέος 262 δις ευρώ, δηλαδή 12 δις ευρώ πάνω από τις αρχικές προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2008».

Καταλήγοντας προσθέτει: «Τη ζοφερή αυτή πραγματικότητα την οποία η κυβέρνηση αναγκάζεται τώρα να αποκαλύψει, εν όψει των διαπραγματεύσεών της με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την απέκρυψε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και από τον Ελληνικό λαό, τόσο τον περασμένο Δεκέμβριο, όσο και πριν μια βδομάδα κατά τη συζήτηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Αυτό είναι μια τρανή απόδειξη όχι μόνο της ανικανότητά της να διαχειριστεί τα δημόσια οικονομικά της χώρας, αλλά και της αναξιοπιστίας και της περιφρόνησής της στους δημοκρατικούς θεσμούς».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή