Μαδαγασκάρη: Δύο νεκροί σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο νότο

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2009 11:15
UPD:11:21
A- A A+

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 13 τραυματίστηκαν στην περιοχή Φιαναραντσόα της νότιας Μαδαγασκάρης, όταν οι υπηρεσίες ασφαλείας διέλυσαν βίαια διαδήλωση της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας και διοργανωτές της κινητοποίησης.

Όπως δήλωσε διοργανωτής της διαδήλωσης στο Γαλλικό Πρακτορείο, οι τραυματίες, «σε σοβαρή κατάσταση», μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Λεπτομέρειες όσον αφορά στις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκαν οι δύο διαδηλωτές δεν έγιναν γνωστές.

Οι νέοι αυτοί θάνατοι αυξάνουν σε 98 τον αριθμό των νεκρών από την έναρξη των πολιτικών ταραχών την 26η Ιανουαρίου, όταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και δήμαρχος του Ανταναναρίβο, ¶ντρυ Ρατζελίνα, κάλεσε σε κινητοποιήσεις εναντίον της κυβέρνησης και αποκάλεσε τον πρόεδρο Μαρκ Ραβαλομανάνα «δικτάτορα», μετά την απόφασή του να κλείσει τηλεοπτικό σταθμό που του ανήκε.

Όπως δήλωσε ο Ρατζελίνα, το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί πορεία στην Πλατεία της 13ης Μαΐου.

Ο Ρατζελίνα ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις με τον πολιτικό του αντίπαλο διότι ο πρόεδρος δεν προσήλθε στον διάλογο. Στέλεχος του κόμματός του δήλωσε ότι ο Ραβαλομανάνα «πρέπει να πάρει πιο σοβαρά» τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης της κρίσης.

Σε μια προσπάθεια να συμβάλλουν στην ειρηνική επίλυση της κρίσης, τα Ηνωμένα Έθνη, η Αφρικανική Ένωση και η περιφερειακή Κοινότητα Ανάπτυξης της Νότιας Αφρικής έστειλαν απεσταλμένους στον Ινδικό Ωκεανό, ωστόσο οι προσπάθειές τους δεν καρποφόρησαν.

Στο μεταξύ, η Ένωση Γαλλικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (CETO) ανακοίνωσε χθες ότι θα συνεχίσει την αναστολή όλων των πτήσεων προς την Μαδαγασκάρη - πρώην Γαλλική αποικία και δημοφιλή τουριστικό προορισμό - μέχρι νεωτέρας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή