«Ο Μλάντιτς θα συλληφθεί έως το τέλος του 2009»

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2009 18:22
A- A A+

Βέβαιος ότι οι καταζητούμενοι για εγκλήματα πολέμου, Ράτκο Μλάντιτς και Γκόραν Χάτζιτς, θα έχουν συλληφθεί έως το τέλος του 2009 εμφανίστηκε ο πρόεδρος του σερβικού εθνικού συμβουλίου για τη συνεργασία με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία, (ICTY), Ρασίμ Λιάγιτς.

Όπως τόνισε ο κ. Λιάγιτς, σε καθημερινή βάση το κόστος των εξόδων για τον εντοπισμό των δύο καταζητούμενων ανέρχεται σε 30.000 ευρώ.

«Μπορείτε να φανταστείτε τι θα μπορούσε να κάνει το κράτος, αν δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα, πόσο πιο πετυχημένη θα ήταν η μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς, που είναι πληγές για την κοινωνία και πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από τη συνεργασία με το δικαστήριο της Χάγης», ανέφερε.

Εκτίμησε, δε, ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες και την αρνητική στάση της κοινής γνώμης προς το ICTY, οι Μλάντιτς και Χάντζιτς θα συλληφθούν έως το τέλος του έτους.

Όπως δήλωσε, η αισιοδοξία του βασίζεται στο γεγονός ότι η ομάδα δράσης για το εντοπισμό και τη σύλληψη καταζητούμενων για εγκλήματα πολέμου έχει καλύτερη πληροφόρηση για τις κινήσεις των δύο κατηγορούμενων σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα και υπάρχει βελτίωση στη συνεργασία των πολιτικών και στρατιωτικών υπηρεσιών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Tanjug

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή