Αναχώρησε για τη Μέση Ανατολή η Χίλαρι Κλίντον

Κυριακή, 01 Μαρτίου 2009 11:52
A- A A+

Για τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, όπου θα συμμετάσχει στην προσπάθεια αναβίωσης της ισραηλινοπαλαιστινιακής ειρηνευτικής διαδικασίας, αναχώρησε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

Η κ. Κλίντον, η οποία θα παραβρεθεί αύριο στην διάσκεψη των διεθνών δωρητών για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας στην Αίγυπτο, αναμένεται να ανακοινώσει ότι η αμερικανική βοήθεια θα ανέλθει σε πάνω από 900 εκατ. δολάρια.

«Θα ανακοινώσω την δέσμευσή μας για την παροχή ενός σημαντικού πακέτου βοήθειας, αλλά θα ξοδευτεί μόνο εάν κρίνουμε ότι οι στόχοι μας μπορούν να προωθηθούν κι όχι να υπονομευτούν», είπε η Κλίντον στην Φωνή της Αμερικής.

Η Ουάσινγκτον έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει να ενισχύσει με τα χρήματα αυτά την κυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής υπό τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και ότι δεν θα επιτρέψει να καταλήξουν τα κεφάλαια στη Χαμάς.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επισημαίνουν, πάντως, ότι ανεξαρτήτως του πόση βοήθεια θα προσφερθεί στη Γάζα, οι δεσμεύσεις αυτές δε θα έχουν κανένα αντίκρισμα εάν το Ισραήλ εξακολουθήσει να κρατά την περιοχή αποκλεισμένη.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή