Γ. Παπανδρέου: Ισχυρό κράτος στον τομέα των τραπεζών

Κυριακή, 01 Μαρτίου 2009 12:46
A- A A+

Τη δημιουργία ενός ισχυρού «δημόσιου πυλώνα», που με τις επιλογές του θα κατευθύνει συνολικά το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, προαναγγέλλει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου καθιστά σαφές πως δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε κρατικοποιήσεις, εφόσον χρειαστεί, και τονίζει πως το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να θέσει τέλος στο «καθεστώς ασυδοσίας» που επικρατεί σήμερα στο τραπεζικό σύστημα της χώρας.

«Σε περίοδο υψηλής ανάπτυξης, οι τράπεζες ενθυλάκωσαν πρωτοφανή κέρδη. Σήμερα ζητάνε τη στήριξη του κράτους, δηλαδή των φορολογουμένων. Αυτό δεν θα γίνει χωρίς ανταλλάγματα, όπως συμβαίνει τώρα, με τη Ν.Δ.», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εξειδικεύει, επίσης, τις θέσεις του για την «πράσινη ανάπτυξη» ως βασικό μοχλό της νέας οικονομικής πολιτικής, ενώ αναλύει το μοντέλο διακυβέρνησης που θα υιοθετήσει στην περίπτωση νίκης του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρεται σε ένα ισχυρό, λιτό και επιτελικό κράτος, σε περίπτωση νίκης του κόμματός του, ενώ θεωρεί αναγκαία την προσφυγή στις κάλπες. Τονίζει, δε, ότι προτίθεται να καλέσει τα καλύτερα μυαλά της χώρας και των Ελλήνων του εξωτερικού.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει εφικτό το στόχο της αυτοδυναμίας του κόμματός του και τάσσεται υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή