Καθαρά Δευτέρα με καλό καιρό

Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2009 11:16
UPD:15:04

A- A A+

Mε σύμμαχο τον καλό καιρό γιορτάζονται σήμερα τα Κούλουμα σε ολόκληρη τη χώρα. Στην Αθήνα, πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει τους λόφους Στρέφη, Σκουζέ και Φιλοπάππου και απολαμβάνουν λαγάνα, ελιές και χαλβά.

Μέχρι τις 12.00 παραμένει σήμερα ανοιχτή η Βαρβάκειος Αγορά. Εκτακτα μέτρα έχει λάβει η Τροχαία για τη διευκόλυνση της επιστροφής των εκδρομέων.

Μουσικά συγκροτήματα με παραδοσιακά τραγούδια περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις των δήμων ανά την επικράτεια.

Στο λόφο του Φιλοπάππου επικεντρώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για την Καθαρά Δευτέρα. Η γιορτή αρχίζει από το πρωί με άφθονο κρασί, μεζέδες και παραδοσιακή λαγάνα, χορευτική και αποκριάτικη μουσική και δημοτικό τραγούδι από την Τασία Βέρα και το χορευτικό συγκρότημα της Μαρίνας Χριστοφάκη.

Η γιορτή θα συνεχιστεί σε αλλά τρία σημεία: Στην Ακαδημία Πλάτωνος από τις 11.00 το πρωί με παραδοσιακό και λαϊκό πρόγραμμα, στο Μουσείο του Σπύρου Βασιλείου με την Αρετή Κατιμέ και το συγκρότημα της και στο ¶λσος ΚΑΠΑΨ στους Αμπελόκηπους με παραδοσιακό και λαϊκό πρόγραμμα

Για μια ακόμη χρονιά, ως είθισται, η Βαρβάκειος Αγορά "ξενύχτησε". Αδιαχώρητο επικρατούσε το βράδυ της Κυριακής, από τον κόσμο που προτίμησε να κάνει τις αγορές του μετά τη βραδινή του έξοδο.

Οι Θεσσαλονικείς υποδέχονται τη Σαρακοστή με ποικιλία εκδηλώσεων που διοργανώνει ο δήμος στον Κέδρινο λόφο, το άλσος Κρυονερίου και τη Νέα Ελβετία.

Στο Ηράκλειο, ο περισσότερος κόσμος έχει εκδράμει προς τα γύρω χωριά και η ύπαιθρος έχει την τιμητική της, καθώς ο καλός καιρός ευνοεί το πέταγμα του χαρταετού.

Όσοι παρέμειναν στην πόλη κατακλύζουν τους φούρνους και τα καταστήματα με σαρακοστιανά εδέσματα - ενώ ο Δήμος οργανώνει όπως κάθε χρόνο παραδοσιακά Κούλουμα στο μεγάλο δημοτικό κηποθέατρο "Νίκος Καζαντζάκης".

Επί ποδός η Τροχαία, για τη διευκόλυνση της επιστροφής των εκδρομέων του τριημέρου. Από τις 15.00 έως τις 21.00 απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών αυτοκινήτων στις εισόδους των μεγάλων αστικών περιοχών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ, ΝΕΤ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή