Χαμάς: Απογοητευτική η επίσκεψη Κλίντον

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2009 17:16
UPD:18:00

A- A A+

Απογοητευτική χαρακτήρισε η Χαμάς την πρώτη επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον στην περιοχή με την ιδιότητα της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Η επίσκεψη υπήρξε απογοητευτική και δείχνει πως δεν θα υπάρξει νέα αμερικανική πολιτική για την περιοχή» δήλωσε ο βουλευτής της Χαμάς Μουσιέρ αλ-Μάσρι. Πρόσθεσε δε ότι η Χαμάς δεν θα αποδεχθεί τους τρεις όρους από το Κουαρτέτο για την Μέση Ανατολή για να βγει από την απομόνωση. «Οι θέσεις της Χαμάς είναι καθορισμένες και δεν μπορεί να αλλάξουν» σημείωσε.

Το Κουαρτέτο (ΗΠΑ, ΕΕ, ΟΗΕ και Ρωσία) έχουν ζητήσει από τη Χαμάς να αναγνωρίσει το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ, να αποκηρύξει τη βία και να υιοθετήσει τις προσωρινές ειρηνευτικές συμφωνίες που προβλέπουν λύση με δύο κράτη.

Εν τω μεταξύ, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν σήμερα πολλές σήραγγες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας από τις οποίες διακινούνται λαθραία όπλα. Αυτόπτες μάρτυρες πριν από λίγο έκαναν λόγο για τέσσερις τραυματίες.

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι στόχος των επιθέσεων ήταν οι σήραγγες σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις ρουκετών, που είναι σχεδόν καθημερινές, από ένοπλους Παλαιστίνιους προς το ισραηλινό έδαφος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή