ΠΑΣΟΚ: Μποϊκοτάζ κατά της κυβέρνησης της ακρίβειας

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2009 17:46

O βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

A- A A+

Σε μποϊκοτάζ «κατά της κυβέρνησης της ακρίβειας» κάλεσε τους καταναλωτές ο αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τους Α. Κατσιφάρα και Φ. Σαχινίδη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, την αδικαιολόγητη, όπως τη χαρακτήρισε, απόκλιση που παρατηρείται μεταξύ τιμών παραγωγού και τιμών καταναλωτή σε πολλά αγαθά και τρόφιμα ευρείας κατανάλωσης.

«Τα δύο άκρα της παραγωγικής αλυσίδας δέχονται τεράστιες πιέσεις, προς τα κάτω οι παραγωγοί και προς τα πάνω οι καταναλωτές. Και οι ενδιάμεσοι κυριολεκτικά κάνουν πάρτι. Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική από τη μαγική εικόνα που θέλει να παρουσιάσει το Υπουργείο Ανάπτυξης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις τιμές των καυσίμων, τόνισε πως «η Ελλάδα φιγουράρει στην 6η ψηλότερη θέση στην Ε.Ε. στην προ φόρων τιμή της αμόλυβδης, ενώ από τις αρχές του νέου έτους μέχρι και την τελευταία επίσημη τιμοληψία του ΥΠΑΝ η λιανική τιμή των καυσίμων κίνησης έχει αυξηθεί κατά 10,14%, κι αυτό σε ένα διεθνές περιβάλλον γενικευμένης πτώσης».

Σε ό,τι αφορά την αγορά εργασίας, υποστήριξε πως οι ανακοινώσεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ προ ημερών επιβέβαιωσαν τις προβλέψεις του ΠΑΣΟΚ για τις απολύσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή