Νιγηρία: Επιδημία μηνιγγίτιδας, 100 νεκροί

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2009 06:27
A- A A+

Ξέσπασμα μηνιγγίτιδας στη βόρεια Νιγηρία στοίχισε τη ζωή σχεδόν 100 ανθρώπων και προσέβαλε πάνω από 2.000 άλλους από τον Δεκέμβριο, δήλωσαν αξιωματούχοι χθες Τρίτη.

«Καταγράψαμε 22 θανάτους τις τελευταίες δύο εβδομάδες μετά την αναζωπύρωση της επιδημίας μηνιγγίτιδας που είχε προσβάλει 357 ανθρώπους στην πολιτεία Γκόμπε», δήλωσε ο Μουχάμαντ Ίσα Ουμάρ, επίτροπος Υγείας στην περιοχή, προσθέτοντας ότι τον Ιανουάριο σημειώθηκαν άλλοι 11 θάνατοι.

Στη γειτονική πολιτεία Μπάουτσι, 10 από τους 200 ανθρώπους που είχαν προσβληθεί από την ασθένεια τις τελευταίες δύο εβδομάδες εξέπνευσαν, σύμφωνα με το Χάμπου Νταχίρου, γιατρό της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) στην πολιτεία.

Οι αρχές έθεσαν τη βόρεια Νιγηρία σε κατάσταση συναγερμού τον Ιανουάριο, μετά το ξέσπασμα επιδημίας μηνιγγίτιδας στην πόλη Ζίντερ στο γειτονικό Νίγηρα.

Η πολιτεία Κατσίνα - η διοικητική περιφέρεια της Νιγηρία που βρίσκεται πιο κοντά από κάθε άλλη στο Νίγηρα - κατέγραψε τα πρώτα κρούσματα μέσα σε μερικές ημέρες μετά την θέση της περιοχής σε κατάσταση συναγερμού.

Εκπρόσωπος των υπηρεσιών Υγείας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πάνω από 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ άλλοι πάνω από 200 προβλήθηκαν από μηνιγγίτιδα στην πολιτεία αυτή από το Φεβρουάριο.

Στην μεγαλύτερη πολιτεία της βόρειας Νιγηρίας, την Κάνο, έχουν σημειωθεί 30 θάνατοι επί συνόλου 990 κρουσμάτων από τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον επικεφαλής επιδημιολόγο στην περιοχή, Μουχάμαντ Νάσερ Μαχμούντ, που μίλησε στο ίδιο πρακτορείο.

Ενώ στη γειτονική πολιτεία Τζιγκάουα, 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 300 προσβλήθηκαν την ίδια περίοδο, σύμφωνα με τον επίτροπο των υπηρεσιών υγείας εκεί Ταφίντα Αμπουμπακάρ.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή