Κόσοβο: Μείωση των στρατευμάτων της KFOR

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2009 08:59
A- A A+

Ο αριθμός των ανδρών της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης στο Κοσυφοπέδιο (KFOR) θα μειωθεί αλλά η δύναμη δε θα αποσυρθεί εντελώς, δήλωσε χθες Τρίτη ο γενικός διοικητής της Τζουζέπε Εμίλιο Γκέι.

Είμαστε στη φάση της μείωσης των στρατευμάτων μας και αυτό θα συμβεί σε κάθε γωνία του Κοσόβου, είπε ο Γκέι μιλώντας στην Πρίστινα.

Η σερβική εφημερίδα Politika έγραψε χθες ότι το NATO πρόκειται να μειώσει δραστικά τις δυνάμεις που διατηρεί στο Κοσυφοπέδιο έως τον Ιούνιο, αφήνοντας στην περιοχή απλώς και μόνο μια δύναμη με συμβολικό αριθμό ανδρών. Ο Γκέι διέψευσε τις πληροφορίες αυτές.

Ουδέποτε είπα ότι θα αποσυρθούμε από το Κόσοβο, είπα απλώς ότι θα υπάρξει μείωση των στρατευμάτων μας, δήλωσε, προσθέτοντας ότι η μείωση του αριθμού των ανδρών της KFOR είναι αποτέλεσμα της ειρηνικής και σταθερής κατάστασης στο Κοσυφοπέδιο.

Το Κοσυφοπέδιο κήρυξε την ανεξαρτησία του από τη Σερβία το Φεβρουάριο του 2008. Έως σήμερα έχει αναγνωριστεί από 50 και πλέον χώρες, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ και αρκετών χωρών της ΕΕ. Στο Κόσοβο παραμένουν σήμερα περίπου 16.000 στρατιώτες του NATO.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή