Επικρίσεις Χίλαρι κατά Ισραήλ για παραβίαση του «οδικού χάρτη»

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2009 15:01
UPD:15:10
A- A A+

Επικριτική έναντι του Ισραήλ για τα σχέδιά του να κατεδαφίσει δεκάδες σπίτια Παλαιστινίων στην αραβική ανατολική Ιερουσαλήμ εμφανίστηκε η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Χίλαρι Κλίντον.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, ανέφερε: «Είναι ξεκάθαρο πως αυτού του είδους η ενέργεια δεν βοηθά και δεν συμβαδίζει με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον «Οδικό Χάρτη».

«Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο σκοπεύουμε να θέσουμε στην ισραηλινή κυβέρνηση αλλά και στη διοίκηση της πόλης σε τοπικό επίπεδο» πρόσθεσε.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ακόμη πως οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να υπάρξει πρόοδος στην ειρηνευτική διαδικασία, επισημαίνοντας πως ο χρόνος πιέζει, καθώς και ότι ο ειδικός απεσταλμένος της χώρας για τη Μέση Ανατολή Τζορτζ Μίτσελ θα επιστρέψει στην περιοχή μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στο Ισραήλ.

Από την πλευρά του ο Αμπάς επανέλαβε ότι η νέα ισραηλινή κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει τον εποικισμό της Δυτικής Όχθης και να ανοίξει τα μεθοριακά περάσματα με τη Λωρίδα της Γάζας.

«Σεβόμαστε την επιλογή του ισραηλινού λαού και σεβόμαστε τις εκλογές, αλλά ζητούμε επίσης η επόμενη κυβέρνηση να σεβαστεί τον οδικό χάρτη και το όραμα των δύο κρατών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε επίσης την Τεχεράνη, σύμμαχο της Χαμάς που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, να σταματήσει να αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις των Παλαιστινίων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή