ΥΠΕΞ: Αυτονόητη κίνηση η καταδίκη της επίθεσης από την ΠΓΔΜ

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2009 15:53
A- A A+

Αυτονόητη κίνηση, στη σωστή κατεύθυνση, χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος την καταδίκη της επίθεσης στην Οχρίδα από το Σκοπιανό πρωθυπουργό, αφήνοντας όμως και αιχμές για καθυστέρηση στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης.

«Χρειάστηκε να περάσουν τρεις ημέρες και να εκδοθεί η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, για να ανακοινωθεί κάτι επισήμως από την πλευρά των Σκοπίων. Έστω και τώρα, έστω και έτσι, η αυτονόητη αυτή κίνηση του κ. Γκρούεφσκι κινείται στη σωστή κατεύθυνση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ακόμη ότι «η Ελλάδα πιστεύει στη χρησιμότητα των επαφών μεταξύ των δύο λαών», ενώ κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του σκοπιανού υπουργείου Εξωτερικών περί σύστασης μικτής επιτροπής, προκειμένου να προλαμβάνονται περιστατικά ανάλογα με αυτά που προέκυψαν στην Οχρίδα, σημείωσε: «Δεν χρειάζονται επιτροπές για τα αυτονόητα. Αντί να προτείνεται προσχηματικά η δημιουργία επιτροπών, αυτό που πρέπει να συμβαίνει, είναι να λύνονται τα προβλήματα με τις σωστές αποφάσεις».

Ερωτηθείς εάν και κατά πόσο μπορούν τα περιστατικά αυτά να επηρεάσουν την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δεν πρόκειται εμείς να κάνουμε αυτή την αξιολόγηση. Η Ελλάδα δεν επιχαίρει όταν υπάρχουν καθυστερήσεις στην ευρωπαϊκή προοπτική των γειτονικών χωρών, διότι πεποίθηση και στρατηγικός μας στόχος είναι η ευρωπαϊκή προοπτική να προχωράει ανεμπόδιστα - αφού βεβαίως εκπληρούνται οι προϋποθέσεις- και να προχωρήσει ουσιαστικά η γειτονική μας περιοχή στην προσέγγισή της με την ΕΕ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή