Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2009 05:07
UPD:05:27
A- A A+

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά και βόρεια προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες στα νότια και ανέμους νοτιοανατολικούς στο Αιγαίο 7 με 8 Μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 9 Μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα κατά τόπους στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι ισχυρά. Από το απόγευμα στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ. Από το απόγευμα νοτιοανατολικοί μέχρι 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα βορειοδυτικά. Ανεμοι: Αρχικά νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 Μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με παροδικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά στα ανατολικά 8 Μποφόρ. Αργότερα νότιοι νοτιοδυτικοί με μικρή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στις Κυκλάδες και πιθανόν στη Δυτική Κρήτη. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 Μποφόρ. Εξασθένηση το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Κρήτη η θερμοκρασία θα φθάσει έως τους 24 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Κυρίως μετά το μεσημέρι τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 7 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 Μποφόρ. Το βράδυ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν Θερμοκρασία: Από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα βελτίωση. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 7 Μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωΐ στον Ευβοϊκό τοπικά 8 Μποφόρ. Βαθμιαία θα γίνουν νοτιοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα. Ύφεση το βράδυ. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ. Αργότερα θα γίνουν νοτιοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τοπικές καταιγίδες οι οποίες στα δυτικά, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη θα είναι κατά διαστήματα ισχυρές, προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή