Βραζιλία: Αμβλωση σε κοριτσάκι που κυοφορούσε από βιασμό

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2009 06:26
A- A A+

Ενα κορίτσι εννέα ετών, θύμα βιασμού από τον πατριό της, η οποία εγκυμονούσε δίδυμα, υποβλήθηκε σε επέμβαση άμβλωσης χθες Τετάρτη, ανακοίνωσαν οι θεράποντες γιατροί.

Ο Σέρζιου Καμπράλ του Κέντρου Υγείας Αμάουρυ δε Μεδέιρους του Πανεπιστημίου του Περναμπούκου δήλωσε ότι η επέμβαση ήταν επιτυχής και το κορίτσι αναρρώνει με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Οι αμβλώσεις είναι παράνομες στη Βραζιλία, ωστόσο ο νόμος επιτρέπει εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα σε περιπτώσεις βιασμών και κυήσεων που θέτουν τη ζωή των εγκύων σε κίνδυνο. Ο Καμπράλ είπε ότι η επέμβαση έγινε με τη συναίνεση της μητέρας της μικρής καθώς και της ίδιας.

«Εξ όσων αντιλαμβανόμεθα, το κορίτσι εμπίπτει και στις δύο κατηγορίες», δήλωσε.

Οι γιατροί ανέφεραν ότι η εγκυμοσύνη, που βρισκόταν στην 15η εβδομάδα, θα έθετε τη ζωή της μικρής σε μεγάλο κίνδυνο. Είχε ύψος μόλις 1,33 μ. και βάρος 36 κιλά.

Παρ' όλα αυτά οι θεράποντες γιατροί δέχθηκαν έντονες πιέσεις από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, η οποία προσπάθησε να αποτρέψει την έκτρωση. Ο Μάρσιου Μιράντα, δικηγόρος που εκπροσωπεί την Αρχιεπισκοπή Ολίντα και Ρεσίφε, στη βορειοανατολική Βραζιλία, απείλησε να καταθέσει μήνυση σε βάρος της μητέρας της μικρής. «Θεωρούμε την πράξη αυτή φόνο. Είναι ο νόμος του Θεού - ου φονεύσεις», δήλωσε.

Ο πατριός της 9χρονης, 23 ετών, ομολόγησε το βιασμό της και συνελήφθη στη Ρεσίφε, πρωτεύουσα της πολιτείας Περναμπούκου. Σύμφωνα με την αστυνομία, το κορίτσι ήταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ήδη από την ηλικία των 6 ετών.

Η κύηση αποκαλύφθηκε όταν το κορίτσι άρχισε να παραπονιέται για ζαλάδες και αισθανόταν συχνά άρρωστη, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Folha Online. Όπως ανέφερε το Φόλια, οι ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε με πρωτοβουλία της ανάστατης μητέρας της αποκάλυψαν ότι ήταν έγκυος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή