Γ. Παπανδρέου: Χρειάζεται νέα κατεύθυνση

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό
Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2009 12:10
UPD:15:08

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι μετέφερε στον κ. Καραμανλή την ανησυχία και την ανασφάλεια όχι μόνο τη δική του, αλλά και των πολιτών της χώρας.

A- A A+

Η κυβέρνηση ζητά λευκή επιταγή για να συνεχίσει αδιέξοδες πολιτικές, ενώ η χώρα χρειάζεται νέα κατεύθυνση και νέα κυβέρνηση, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι μετέφερε στον κ. Καραμανλή την ανησυχία και την ανασφάλεια όχι μόνο τη δική του, αλλά και των πολιτών της χώρας, η οποία όπως είπε, «εντείνεται από την απειλή της ανεργίας, από τη μείωση του τζίρου και την ασφυξία που αισθάνεται ο μικρός και μεσαίος επιχειρηματίας, από το αίσθημα ανομίας που περνά ο τρόπος διακυβέρνησης της χώρας, την απαξίωση του εισοδήματος της ελληνικής οικογένειας και δημόσιων αγαθών, όπως της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας, και από την απουσία Ελλάδος στο διεθνές στερέωμα».

«Κατέθεσα και πάλι τις προτάσεις για μία νέα κατεύθυνση που εγγυάται άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, μέτρα για τη στήριξη του εισοδήματος της ελληνικής οικογένειας, για την αγορά για την αναβάθμιση και στήριξη του κοινωνικού συστήματος», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας την ανάγκη για ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης και μίας ισχυρής διαπραγμάτευσης, με σχέδιο, εντός της Ε.Ε..

«Πάνω σε ένα τέτοιο πρόγραμμα θα μπορούσαν να συστρατευθούν όλοι οι Έλληνες», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει συγκεκριμένο σχέδιο, ούτε συγκροτημένη πορεία για τη χώρα, αλλά ούτε και ουσιαστική πρόταση για αξιόπιστη διαπραγμάτευση στην Ε.Ε.. Φοβάμαι πρόσθεσε, ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο μιας χρήσης και αυτής προεκλογικής.

«Εχω αποδείξει ότι είμαι άνθρωπος και της συνεννόησης και τη διαμορφωσης ευρύτερων συναινέσεων, όμως η κυβέρνηση απέρριπτε τις δίκες μας προτάσεις πέντε χρόνια και σήμερα ζητάει λευκή επιταγή για να συνεχίσει τις ατελέσφορες και αδιέξοδες πολιτικές». «Αυτό όμως που χρειάζεται ο τόπος είναι μία νέα κατεύθυνση, μία άλλη κυβέρνηση», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Γιώργος Παπανδρέου.

Στις 05:00 μ.μ. ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή