Ολοκληρώνονται αύριο οι καταθέσεις υπόπτων για την υπόθεση Βατοπεδίου

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2009 17:27
UPD:17:31
A- A A+

Ολοκληρώνεται αύριο ο κύκλος των καταθέσεων προσώπων, που κλήθηκαν ως ύποπτοι για την διάπραξη αδικημάτων στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Σήμερα κατατέθηκαν από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της Μονής Βατοπαιδίου, Ηλία Αναγνωστόπουλο, τα υπομνήματα των εννέα μελών του ηγουμενοσυμβουλίου (Γεροντείας) της Μονής, που κλήθηκαν από τους Εισαγγελείς σε εξηγήσεις, ως ύποπτοι για την διάπραξη των αδικημάτων της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, απάτη, ψευδείς βεβαιώσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Οι μοναχοί αναφέρουν στα υπομνήματα τους ότι ουδέποτε η Μονή ζήτησε με δική της πρωτοβουλία ανταλλαγή εκτάσεων ή προκάλεσε απόφαση κρατικού λειτουργού σε παράνομη πράξη. Επισημαίνουν, επίσης, ότι ως φυσικά πρόσωπα είναι ακτήμονες και δεν διατηρούν προσωπικούς λογαριασμούς.

Υπόμνημα κατέθεσε σήμερα, διά του συνηγόρου της Γ. Ματζουράνη, και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που κλήθηκε σε εξηγήσεις, ως ύποπτη για τη διάπραξη του αδικήματος της συνέργειας σε απιστία.

Στο υπόμνημά της, η μάρτυρας αναφέρει ότι εφάρμοσε προφορικές εντολές της ηγεσίας του υπουργείου και υπουργικές αποφάσεις, που εκδόθηκαν με νόμιμους τίτλους, αν και η ίδια, από το 2003 είχε εγγράφως διατυπώσει τη θέση της περί ανυπαρξίας δικαιωμάτων της Μονής Βατοπαιδίου επί της Λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων.

Ως τελευταίος μάρτυρας θα καταθέσει αύριο ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή