ΗΠΑ: 523 εκατ. δολ. για την ανοικοδόμηση της Λουϊζιάνας

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2009 05:54
A- A A+

Ποσόν ύψους 523 εκατ. δολ. θα αποδεσμεύσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ για την ανοικοδόμηση της Λουϊζιάνας, τρία χρόνια μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα «Κατρίνα» στη Νέα Ορλεάνη και στις ακτές του Κόλπου του Μεξικού.

«Μεγάλη πρόοδος έχει σημειωθεί για να βοηθήσουμε την περιοχή στην ανοικοδόμησή της», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο που πραγματοποίησε επίσκεψη στη Νέα Ορλεάνη. «Ωστόσο είναι σαφές ότι παραμένουν τομείς όπου δεν υπάρχει πρόοδος εξαιτίας της γραφειοκρατίας και ο κόσμος συνεχίζει να αγωνίζεται».

Η Λουϊζιάνα που ακόμη φέρει τις πληγές από τον κυκλώνα «Κατρίνα», επλήγη πέρυσι και από τους κυκλώνες «Γκουστάβ» και «Αϊκ».

Η προηγούμενη κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους είχε επικριθεί έντονα για καθυστερήσεις και βραδύτητα στη διαχείριση της κρίσης μετά το πέρασμα του κυκλώνα «Κατρίνα» που έσπασε τα φράγματα τα οποία είχαν κατασκευαστεί για την προστασία της Νέας Ορλεάνης από τις πλημμύρες. Σχεδόν 1.800 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά μήκος των ακτών του Κόλπου του Μεξικού και εκατοντάδες χιλιάδες έμειναν άστεγοι.

Το μεγαλύτερο μέρος των 523 εκατ. δολ. θα δοθεί για κατασκευή κατοικιών που θα νοικιάζονται με χαμηλή μίσθωση, αποκατάσταση των ακτών, αστυνομικών τμημάτων και υπηρεσιών της Πυροσβεστικής και επισκευές ενός εργοστασίου επεξεργασίας νερού.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης πενταετές πρόγραμμα ύψους 50 εκατ. δολ. για την κατασκευή κατοικιών για 1.000 ανάπηρους ή άστεγους που ζουν στη Νέα Ορλεάνη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή