Με υπόμνημα κατέθεσε ο γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Υπόθεση Βατοπεδίου
Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2009 14:53
A- A A+

Δια υπομνήματος κατέθεσε ενώπιον των εισαγγελέων Εφετών, Ευσταθίας Σπυροπούλου και Παντελή Στραγάλη, που ερευνούν την υπόθεση Βατοπεδίου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκιαδάς, ο οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση των ανταλλαγών μεταξύ Δημοσίου και Μονής.

O γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκιαδάς.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, σε γραπτή δήλωση, που διένειμε ο δικηγόρος του κ. Σκιαδά, Αντώνης Φούσας, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο Κ. Σκιαδάς τοποθετήθηκε ως γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το Σεπτέμβριο του 2005, όταν είχαν ήδη ρυθμιστεί το θέμα της κυριότητας της λίμνης Βιστωνίδας και όταν ήδη είχαν προ πολλού αποφασιστεί και είχε υπογραφεί υπουργική απόφαση και επίσης, είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία της πρώτης φάσης των ανταλλαγών.

Η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, σύμφωνα με τον ιδρυτικό της νόμο και τον κανονισμό λειτουργίας της, ήταν η μόνη αρμόδια για την εκτίμηση της αξίας των προς ανταλλαγή ακινήτων και για τη διαδικασία ολοκλήρωσης των ανταλλαγών (εκτίμηση Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών, προσδιορισμός αντικειμενικών αξιών από οικείες ΔΟΥ, υπογραφή συμβολαίων κλπ)».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή