ΠΑΣΟΚ: Εγκληματική δημοσιονομική διαχείριση από τη ΝΔ

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2009 18:06
UPD:18:07
A- A A+

«Ασκήσεις θάρρους προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ», χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τη σημερινή παρουσία και ομιλία του Πρωθυπουργού στη Βουλή.

Ασκώντας σκληρή κριτική στον Κώστα Καραμανλή, τόνισε ότι «υπέπεσε σε σειρά ολισθημάτων, με πρώτο την αποφυγή απαντήσεων στις ερωτήσεις, που υπέβαλε ο κ. Παπανδρέου» στο κείμενο της ερώτησής του.

Επιπλέον του καταλόγισε «έκδηλο εκνευρισμό από την αποτυχία της χθεσινής επικοινωνιακής του προσπάθειας», αναφερόμενος στις χθεσινές συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Επανερχόμενος στο ζήτημα του αιτήματος της κυβέρνησης για συναίνεση, ο κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι δεν μπορεί να υπάρξει «συναίνεση χωρίς περιεχόμενο, ως λευκή επιταγή, όπως την αντιλαμβάνεται ο Πρωθυπουργός».

Απαντώντας, στις κατηγορίες του κ. Καραμανλή ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ άφησαν στη χώρα «βαριά κληρονομία του δημόσιου χρέους», ο εκπρόσωπος του Κινήματος του καταλόγισε «προσπάθεια να αποκρύψει τις επιπτώσεις της διακυβέρνησης Μητσοτάκη στο χρέος».

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι «η ΝΔ πήρε το χρέος, το 1989, στο 70% του ΑΕΠ και το παρέδωσε, το 1993, στο 110%, σαράντα μονάδες πιο πάνω, ενώ η κυβέρνηση Καραμανλή, το 2004, παρέλαβε κάτω από το ύψος, που το είχε παραδώσει ο κ. Μητσοτάκης».

Σχετικά με το δημοσιονομικό έλλειμμα, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι «η ΝΔ θα αναγκαστεί να ομολογήσει τις τραγικές συνέπειες της απογραφής που έκανε», την οποία αποκάλεσε «ψευδεπίγραφη».

Χαρακτήρισε επίσης «εγκληματική» τη δημοσιονομική διαχείριση, καθώς, όπως είπε, «η χώρα, επί ΝΔ, μπήκε δύο φορές σε επιτήρηση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή