Δέσμευση Χατζηγάκη για συγκεκριμένες λύσεις στο Αγροτικό μέσω του διαλόγου

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2009 21:49
A- A A+

Tη δέσμευση για συγκεκριμένες λύσεις, μέσα από το διάλογο που έχει ξεκινήσει για τη διαμόρφωση της αγροτικής πολιτικής, ανέλαβε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρης Χατζηγάκης, εγκαινιάζοντας απόψε στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης, το τρίδυμο των εκθέσεων της Helexpo, Detrop (Τροφίμων και Ποτών), Oenos (Οίνου) και Biologica (Βιολογικών Προϊόντων), καθώς και το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αγροτροφίμων, που διοργανώνει στη ΔΕΘ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εργαλείο για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας είναι ο Εθνικός Διάλογος, με παράγοντες και εκπροσώπους αγροτών απ’ όλη την Ελλάδα, με κάθε αρμόδιο φορέα, με συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης και κυρίως με δέσμευση για συγκεκριμένες λύσεις και αποφάσεις, ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηγάκης. Ο διάλογος, πρόσθεσε, «συνεχίζεται αύριο εδώ, στη Θεσσαλονίκη, με τους αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας και μεθαύριο στη Θεσσαλία».

Αναφερόμενος στην διεθνή κρίση και τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική επισήμανε την ανάγκη «να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με αποφασιστικότητα και θάρρος και κυρίως να λέγονται αλήθειες και στους παραγωγούς και στους μεταποιητές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή